Een gids voor beginners voor het bereiden en eten van biefstuk

Een biefstuk is meestal mager vlees dat meestal door het bindweefsel wordt gesneden, mogelijk met een stukje bot of ander beenmerg erin. Dit betekent dat hoe meer je ernaar kijkt, hoe meer het op een biefstuk lijkt, maar het is geen biefstuk. Het is meestal aangebraden, maar kan ook worden gegrild.

<a href=Biefstuk” style=”width:auto; height:auto; max-height:270px; max-width:33% margin:0px 10px;”>

Een biefstuk moet op een hete grill worden gekookt, hetzij met een houtskoolaansteker, hetzij met een steekvlam, totdat hij gemakkelijk schilfert en / of mooi bruin wordt. Als je je steak echt lekker zacht wilt maken, en hij wordt gegeten op een bedje van rauwe groenten, dan kun je hem misschien zelfs bakken. Marineren is heel gebruikelijk en er zijn verschillende manieren om een goede marinade te maken. Ik gebruik meestal olijfolie, sojasaus (hoewel sesamolie ook prima is) knoflook, ui, een beetje chilipoeder (soms te pikant naar mijn smaak) en komijn. Mijn gasten houden meestal van deze variëteit aan marinaten, vooral de maïsmeelcoating op het rundvlees.

Biefstukmarmering kan ook worden gedaan met sandwiches in bistrostijl. Dunne plakjes rundvlees worden op broodjes gelegd met veel groenten en misschien wat taugé of andere kleine groenten. Bedek de plakjes met groentenmarinade en bedruip ze kort voor het serveren. Biefstukmarmering is ook geweldig voor gehaktbrood; verdeel gewoon een dun laagje marmering over de bodem en de bovenkant. Een andere variant is om het vlees op een plakje brie kaas te leggen en vervolgens langs de rand van de kaas te snijden om er spleten te vormen.

Meer informatie op: CoolToMeatYou.nl