Italiaanse pasta kan worden geserveerd als spaghetti, lasagne, cannelloni, dentale en legato.

De variëteit aan gebruikte pasta varieert naargelang de regio en het land waar de pasta vandaan komt. Op basis van de regio waar ze vandaan kwamen, zijn er verschillende soorten Italiaanse pasta. In Italië zelf waren er bijvoorbeeld twee hoofdsoorten: de vermicelli en de rigatoni. Deze twee hadden ook hun verschillen en overeenkomsten.

In feite bestaat Italiaanse pasta uit een combinatie van rijstdeeg, ei en boekweitmeel. Noedels worden over de hele wereld gegeten en elk land heeft zijn eigen variatie. Wat Italiaanse pasta onderscheidt van andere soorten, is de harde tarwe, die een zeer laag glutengehalte en een zeer laag vochtgehalte bevat, waardoor het ideaal is voor het maken van pasta. Naast rijst worden er ook verschillende ingrediënten gebruikt, waaronder kruiden en specerijen.

Om de ingrediënten goed te mengen, moeten ze worden gemengd met olijfolie, knoflook en verse kruiden zoals basilicum, rozemarijn, oregano, peterselie enz. Hoewel dit misschien best ingewikkeld klinkt, is het eindresultaat heerlijk. Er zijn duizenden verschillende recepten voor, die uit alle delen van Italië komen. Elk heeft zijn eigen speciale saus, een iccotta genaamd, die de ware smaak van het gerecht naar voren brengt.

Daarnaast heeft Italiaanse pasta verschillende smaken dankzij de ingrediënten die gebruikt worden.

Voor degenen die bijvoorbeeld van hun Italiaanse pasta met vis of vlees houden, moeten de ingrediënten voor het koken goed op smaak worden gebracht. Op dezelfde manier geven sommigen misschien de voorkeur aan hun Italiaanse pasta met plantaardige ingrediënten zoals broccoli, tomaten, courgette, uien, enz., Terwijl anderen hun Italiaanse pasta lekker vinden met alleen saus en pasta. Weten wat gewenst is en wat niet, helpt bij het maken van een selectie.

Aangezien Italiaanse pasta veel verschillende soorten heeft, is het belangrijk om met verschillende combinaties te experimenteren om de smaak te krijgen die men wil. Terwijl sommige mensen het lekker vinden met tomatensaus en alleen kaas, willen anderen misschien een andere combinatie proberen met precies de juiste hoeveelheid boter en zout of zelfs met een scheutje peper. De mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos. Als je blijft experimenteren, zul je zeker je persoonlijke favoriete Italiaanse pastarecept vinden.

Als je eenmaal begint met het maken van je eigen Italiaanse pasta, zul je merken dat je zowat elke soort pasta kunt maken die je maar wilt. Je kunt het bijvoorbeeld maken met verse groenten in plaats van alleen met vlees. Je kunt ook allerlei soorten kaas gebruiken of helemaal geen. Je fantasie is echt de limiet als het gaat om het maken van je eigen Italiaanse pasta. Experimenteren en proeven zijn de helft van het plezier van het maken van je eigen eten.

 

 

Bezoek deze website: Novus Ventus International

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close