Rib Eye – De zwaarste steak om te koken

Rib-eye steak is een zeer taaie biefstuk dat afkomstig is van het ribgedeelte van een os. Het vlees uit dit gebied heeft veel bindweefsel dat taai en dik is. Als je dit stuk vlees snijdt, krijg je een steak met veel kleine deukjes en krasjes. Rib-eye lijkt veel op ribeye op andere stukken rundvlees, waar je het gewoon kookt tot het een zeldzaam gebraad wordt. Vanwege zijn populariteit kun je rib eye-steaks in bijna elke supermarkt of speciaalzaak voor vlees kopen bekijk.

Biefstuk

Rib-eye steak wordt meestal een paar uur of een nacht in een vloeistof zoals appelazijn gemarineerd en vervolgens langer op een grill of in een rookoven gekookt. Het koken van ribs eye steak is bijna hetzelfde als het koken van een dunne snee zijsteak. Dit is een van de moeilijkste steaks om te koken en is meestal aan de dure kant. Rib eye steak is snel gaar, ongeveer twee uur als je het de juiste hoeveelheid tijd geeft. Als je het te lang kookt, wordt de biefstuk droog en papperig.

Als je aan biefstuk denkt, denk je waarschijnlijk aan de dingen die op je biefstukdiner staan. Rib eye, een van de hardere stukken vlees, bevat niet veel 'toeters en bellen' om het te onderscheiden van andere stukken rundvlees. Daarom nemen de meeste mensen niet de moeite om een geweldige barbecuesaus te maken met de ribeye. Als je het echter goed wrijft, valt het smaakverschil direct op. Als je op zoek bent naar een unieke smaak, dan is een goede dry rub voor ribeye steak een goede optie.

Klik op deze link: CoolToMeatYou.nl