U heeft dus besloten dat u een domeinnaam wilt kopen. De volgende vraag die opkomt is “Wat kost een domeinnaam?” Er is een overvloed aan bedrijven die u een domeinnaam verkopen tegen elke prijs die ze willen. Vaak kunt u domeinen vinden die slechts 10 cent per naam kosten. Sommige domeinresellers rekenen wel één dollar per naam.

Om uw kosten laag te houden bij het kopen van een domein, moet u proberen om geen naam te kopen die erg populair is. Het kost minder, maar het kan langer duren voordat uw website goed scoort in de zoekmachines. Als u twijfelt over wat een domeinnaam kost, bel dan een bedrijf dat domeinnamen verkoopt. Ze kunnen uw vragen beantwoorden en u informatie geven over zowel de kosten als de populariteit van het domein. Vaak heeft een bedrijf dat gespecialiseerd is in domeinverkoop zijn eigen lijst met populaire namen en kan het u een idee geven van wat voor soort prijsklasse u kunt verwachten.

Als uw budget lager is, maar u nog steeds geïnteresseerd bent in het kopen van een domeinnaam, wilt u misschien zelf wat onderzoek doen. U kunt uw lokale Kijiji- of Craigslist-advertenties raadplegen om te zien of iemand reclame maakt voor een domeinnaamverkoop. U kunt ook contact opnemen met een vriend die een website heeft en die deze voor u wil verkopen. Als een vriend bereid is zijn of haar website aan u te verkopen, is dat een andere goede manier om te weten wat een domeinnaam kost.

De meeste mensen houden er niet van om een domeinnaam te kopen. Dit komt omdat ze denken dat als ze er eenmaal een hebben gekocht, het moeilijk is om te verplaatsen. Dit geldt met name als u een naam hebt gekozen die moeilijk te spellen is of een ongebruikelijke naam is. Sommige bedrijven die naamregistratiepakketten verkopen, geven u korting op uw registratie als u eerder een domeinnaam koopt dan wanneer u het pakket koopt. Op deze manier kunt u behoorlijk wat geld besparen.

Het bedrijf dat het domein verkoopt, moet een of andere vergoeding in rekening brengen om uw domein te registreren. Meestal is het minder dan tien dollar per jaar. Afhankelijk van hoeveel verkeer uw domein krijgt, zal bepalen hoeveel de jaarlijkse vergoeding kost. Sommige domeinverkopers zullen u een certificaat geven met alle records van de domeinnaam en de eigenaar ervan. Dit is erg handig als u wat papierwerk moet indienen.

Voordat u besluit dat u niet wilt betalen wat een domeinnaam kost, moet u wat meer onderzoek doen. Geloof niet altijd de advertenties die u voor hen ziet. Onthoud dat als een bedrijf vraagt wat een domeinnaam kost, ze het geld waarschijnlijk zelf verzinnen. Er zijn bedrijven die domeinregistratie aanbieden tegen betaalbare prijzen.

Wat kost een domeinnaam? Check Eigen Domein